Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου αποτελεί μια από τις οάσεις πολιτισμού του τόπου μας. Χρόνια τώρα ανεβάζει όλο και πιο ψηλά τα αισθητικά μας standars και βάζει το λιθαράκι του στην Ηλειακή πολιτιστική κληρονομιά. Φέτος είναι ένας από τους χορηγούς των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης μας. Και δεν έμεινε μόνο στη χορηγία΄ έξι από τους εμψυχωτές είναι άνθρωποι του Ωδείου, εργαζόμενοι είτε μέλη του Δ.Σ.
Δύο συνεχόμενες Δευτέρες, στις 16 και 23 Ιουλίου η Βιβλιοθήκη μας γέμισε μελωδικές φωνές και όμορφους ήχους.
Στις 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Παραμυθο-τραγουδώ με εμψυχώτριες:
– την κ. Μαρία Ασημακοπούλου – Ζεύκα, εκπαιδευτικό – Μουσικολόγο, πτυχ. Σχολής Μουσικών Σπουδών (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη διδακτική της Μουσικής (πιάνο) – πιανίστα
– την κ. Μαρίνα Θεοδωροπούλου, εκπαιδευτικό – Μουσικολόγο, πτυχ. Σχολής Μουσικών Σπουδών (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Master of Μusic, Διδάκτορα Πανεπιστημίου York, UK – σοπράνο
οι οποίες χρησιμοποιώντας τραγούδια από μουσικά παραμύθια, εξερεύνησαν μαζί με τους 20 λιλιπούτειους φίλους μας τις δυνατότητες της φωνής τους.
Ξεκινώντας από ένα μουσικό παιχνίδι γνωριμίας, πέρασαν γρήγορα στην πρώτη δραστηριότητα και στο πρώτο άκουσμα.
«Πέρα στο μυζηθρόκαμπο» μας τραγούδησε η κ. Μαρίνα και τη συνόδευσε στο πιάνο η κ. Μαρία κι οι μικροί μαθητές, ξαπλωμένοι πάνω στη μοκέτα το απολάμβαναν μαγεμένοι με κλειστά μάτια.
Ακολούθησε o Πινόκιο, ένα όμορφο και χαρούμενο τραγουδάκι που ερμήνευσαν τα παιδιά με τη φωνή τους, τα χέρια τους, τις γκριμάτσες τους, ενώ στο πιάνο τα συνόδευε η κ. Μαρία.
Και μετά ήρθε η σειρά για το «Χρυσαλιφούρφουρο», το παράξενο αυτό λουλούδι που έδωσε την αφορμή να απογειώσουν τη φαντασία τους.
Οι μαθητές αφού ζωγράφισαν ο καθένας το δικό του χρυσαλιφούρφουρο, το πασπάλισαν με μπόλικη χρυσόσκονη και χόρεψαν στο ρυθμό της μουσικής του κομματιού.
Στις 23 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Μουσικά όργανα του κόσμου: γνωρίζουμε τα μουσικά όργανα των λαών της γης με εμψυχωτή τον κ. Θεόδωρο Παναγόπουλο, καθηγητή κιθάρας, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ελληνικού Ωδείου Πύργου και Μαέστρο της Μικτής Χορωδίας Πύργου, ο οποίος ταξίδεψε τους μαθητές σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Γνώρισαν δεκάδες μουσικά όργανα, άκουσαν τους ήχους τους, έμαθαν περίεργα και παράξενα πράγματα και άκουσαν ιστορίες.
Οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” :
– στην κ. Βάσω Ψυχομάνη, τελειόφοιτη Φιλοσοφικής
– στη μαθήτρια Ειρήνη Πυλαρινού
για την ουσιαστική βοήθειά τους, πάντα σε εθελοντική βάση.