Μπορεί ένα απλό γράμμα να μεταμορφωθεί σε έργο τέχνης;

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου οι μικροί μας φίλοι έκαναν ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο των γραμμάτων, με την βοήθεια της ζωγράφου πτυχιούχου Καλών Τεχνών, δασκάλας ζωγραφικής και εκπροσώπου της Ελλάδας στην παγκόσμια έκθεση παιδικής τέχνης στην Αμερική “Big Picture Foundation”, κ. Ντενίσα Σίμα

Ανακάλυψαν τον μοναδικό κόσμο της καλλιγραφίας, μια πολύ παλιά μορφή τέχνης, η οποία δυστυχώς τείνει να ξεχαστεί. Μάθανε πως παλαιότερα όλα τα κείμενα τα έγραφαν με το χέρι, χρησιμοποιώντας φτερό, πένα και μελάνι. Έπειτα δοκίμασαν και οι ίδιοι να γράψουν με παλιές πένες και μελάνι.

Στη συνέχεια, ψάχνοντας να βρούνε εφαρμογές της καλλιγραφίας στο σήμερα,  παρακολούθησαν παλιές εικόνες από χειρόγραφα, εικόνες βιβλίων και διάφορα μονογράμματα, τα οποία ήταν διακοσμημένα με θέματα παραμυθιών, λουλουδιών, συνθέσεις χρωμάτων κ.α. συζητώντας παράλληλα για την θεματολογία που έκρυβε ή φανέρωνε το σχέδιο στην μεγάλη οθόνη. 

Έτσι, μιμούμενοι τις πολύχρωμες εικόνες, δοκίμασαν να σχεδιάσουν και οι ίδιοι το αρχικό γράμμα του ονόματός τους ως καλλιτεχνικό μονόγραμμα! Κάθε παιδί με όπλο την φαντασία του, τα αγαπημένα του χρώματα, ζωάκια, λουλουδάκια, δέντρα και πεταλούδες, έδωσε άλλη διάσταση στο αρχικό γράμμα του ονόματος του, μεταμορφώνοντας έτσι ένα απλό γράμμα σε ένα μοναδικό έργο τέχνης! 

Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης οι γονείς περίμεναν τα παιδιά παρέα με ένα βιβλίο κι έναν καφέ, που με πολλή αγάπη είχε ετοιμάσει η κ. Κατερίνα Σίψα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στις εθελόντριές μας κ. Δήμητρα Μανιάτη, κ. Χαρά Καπαρέλη, Νελίνα Κ. και Ελένη Ζ. για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Χορηγοί προγράμματος: ΚΙΝΙΝΗΣ Π. Ι. Α.Ε.Β.Ε – Κωνσταντίνα Καββαδά

________________________
Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών και η μερική απόκρυψη του επωνύμου των ανήλικων εθελοντών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Μπορεί ένα απλό γράμμα να μεταμορφωθεί σε έργο τέχνης;

ΣΧΕΤΙΚΑ