Ο Φλεβάρης μπήκε με το πιο καλό “ποδαρικό” στη Βιβλιοθήκη μας. Η κ. Αθανασία Παπαδάκη, πιστή φίλη της Βιβλιοθήκης και εξαιρετική δασκάλα μας επισκέφθηκε με τα 21 παιδιά του ΣΤ1, με σκοπό να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ιστορία της Ηλείας.
Με εξαιρετική προετοιμασία στην τάξη, πράγμα που μας εξέπληξε ευχάριστα και πολλή αγάπη για τον τόπο μας, οι μαθητές γνώρισαν γνωστούς και άγνωστους πρωταγωνιστές της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας.
Ταξίδεψαν νοερά μαζί με τον Αλφειό και την Αρέθουσα στα πέρατα της Γης, γέλασαν με τις πονηριές του Μύρτιλου, θαύμασαν τον ηρωισμό του Καζάζη και τη λιονταρίσια καρδιά του Μητρ. Αντωνίου, συγκινήθηκαν με το μαρτύριο του Ωλένης Φιλάρετου, αισθάνθηκαν περήφανα για τους συντοπίτες μας Μ. Ιατρίδη και Σάκη Καράγιωργα και με περισσή ικανοποίηση άκουσαν τι ανέφερε ο θρυλικός Γέρος του Μωριά για την περιοχή μας.
Ποιος θυμάται πώς λένε την Κεντρική Πλατεία;
Αχ πώς μας ταλαιπωρεί ο Αυγείας με τα κοπάδια του …
Ποιο μήνυμα κρύβεται στο παζλ;
Η δασκάλα μας παίζει μαζί μας και … μας βοηθάει λιγάκι
Ποια ομάδα θα καταφέρει να τελειώσει πρώτη;
Συναρμολοώντας το παζλ
Σκυμμένοι πάνω στα παιχνίδια
Ποιος θυμάται πώς λένε την Κεντρική Πλατεία; Νομός Ηλείας …
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ !
Τέλος, με ευχάριστη έκπληξη παρέλαβαν το αναμνηστικό σελιδοδείκτη και έπαιξαν με το οριζοντιόλεξο, το “βουβό χάρτη”, τα ετερώνυμα κλάσματα του … Αυγεία και το παζλ. Ομόφωνα κατέληξαν ότι είμαστε πολύ περήφανοι που ζούμε στην Ηλεία !
Παιδιά και κ. Αθανασία, σας ευχαριστούμε που μοιραστήκατε μαζί μας τόσο όμορφα αυτό το πρωϊνό !
Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.