Διαφορετικότητα και εκφοβισμός

Στις 8 Ιουλίου στη Βιβλιοθήκη μας παρουσιάστηκε και συζητήθηκε με τους μικρούς μας φίλους  το θέμα «Η διαφορετικότητα και ο εκφοβισμός» από τη δασκάλα Ειδικής  Αγωγής και υπεύθυνη του σχολικού εκφοβισμού στο Δ.Σ. Κρεστένων, Χριστίνα Νάζου. Το θέμα αναλύθηκε μέσα από τα βίντεο,  τις εικόνες, τα τραγούδια με τη χρήση του βιντεοπροβολέα  μέσω παρουσίασης στο PowerPoint και την ευχάριστη δραστηριότητα δημιουργίας δύο αφισών σχετικά με την εκφοβισμό και την διαφορετικότητα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προβολή εικόνων με παιδιά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες. Αναπτύχθηκε  η έννοια της διαφορετικότητας,  της αποδοχής και της ενσυναίσθησης. Στη συνέχεια προβλήθηκε σχετικό βίντεο και συζητήθηκε το θέμα του εκφοβισμού και των κατηγοριών του, προβάλλοντας τον κύκλο της βίας. Έπειτα, συζητήθηκε ο σχολικός εκφοβισμός και προβλήθηκε βίντεο ως παράδειγμα που έγινε σε κάποιο σχολείο. Ακούστηκαν τραγούδια και προωθήθηκαν μηνύματα για τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά έμαθαν ότι όλα γίνονται έχοντας αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση, αποδοχή απέναντι σε όλους τους ανθρώπους. Μέσα από το τελευταίο βίντεο προωθήθηκε το μήνυμα ότι οι χαρές της ζωής βρίσκονται σε μικρά καθημερινά πράγματα αρκεί να έχουμε γύρω μας ανθρώπους να μας αγαπούν. Τονίστηκε στους μικρούς μας φίλους ότι πρέπει να αποκτούν γνώσεις χτίζοντας ένα σωστό μέλλον έχοντας αγάπη και σεβασμό.

Η εθελόντρια κ. Κυριακή Καρούση μας διάβασε με τη βελούδονη φωνή της το βιβλίο “Σιγά τ’ αβγά” και ομολογουμένως μας προβημάτισε.

Στο τέλος της δράσης πραγματοποιήθηκε μια ευχάριστη δραστηριότητα και δημιουργήθηκαν αφίσες σχετικά με τον εκφοβισμό προβάλλοντας  τα δικά τους μηνύματα.

Ευχαριστίες πολλές οφείλουμε στους εθελοντές μας:

Μαρία Τσουκαλά
Ντενίσα Σίμα
Κυριακή Καρούση
Κωνσταντίνα Δημοπούλου

Νατάσσα Ζουμή
καθώς και στους μαθητές: Χρίστο Κ. και Νελίνα Κ. 
χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Χορηγοί προγράμματος: 
ΚΙΝΙΝΗΣ Π. Ι. Α.Ε.Β.Ε
Κωνσταντίνα Καββαδά

________________________
Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών και η μερική απόκρυψη των στοιχείων των ανηλίκων εθελοντών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ